۱۵ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۲۵

مخالفت مجلس با حذف بند مربوط به هدفمندی یارانه ها از بودجه 93

مخالفت مجلس با حذف بند مربوط به هدفمندی یارانه ها از بودجه 93

پیشنهاد حذف تبصره 21 لایحه بودجه که مربوط به نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال 93 بود در مجلس شورای اسلامی رأی نیاورد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی بخش های درآمدی لایحه بودجه 93 کل کشور، علیرضا محجوب نماینده مردم تهران پیشنهاد حذف تبصره 21 این لایحه را که مربوط به درآمد هدفمندی یارانه ها در سال 93 است را مطرح کرد.

وی اظهار داشت: از زمانی که قانون هدفمندی یارانه ها اجرا شد به زندگی فقرا فشار آورده شد.

نماینده تهران با بیان اینکه تبصره 21 هم به زندگی فقرا هجوم می برد گفت: 17درصد جامعه ما کسانی هستند که اگر 40 آنها 41 شود نمی توانند زندگی کنند. ما راضی نشویم که به مستمندان جامعه فشار وارد شود.

محجوب افزود: تصویب تبصره 21 برابر چک سفید امضا به دولت دادن است.

در ادامه بعد از صحبتهای محجوب احمد توکلی نماینده مردم تهران نیز در بیان اخطاری اظهار داشت: این مبلغ که در تبصره 21 آمده برابر یک سوم بودجه عمومی دولت است و باید به اندازه کافی برای آن وقت گذاشت.

وی افزود: باید درباره این موضوع مهم مذاکره شود و این حکم جدید به لایحه اضافه شده است.

توکلی اظهار داشت: در کمیسیون هم پیرامون این موضوع بحث های کافی انجام نگرفته است، این تبصره عادی نیست بلکه موضوع هدفمندی به سرنوشت آحاد مردم بستگی دارد.

بعد از اخطار توکلی لاریجانی رئیس جلسه گفت: بنده تذکر شما را وارد نمی دانم، این تذکر شما مربوط به لوایح یک شوری است در اینجا مواردی اضافه نشده بلکه تنها یک تبصره اضافه شده است البته درخصوص این که باید دقت نظر کافی در این تبصره داشته باشیم را قبول دارم. باید وقت کافی برای بحث درخصوص این تبصره گذاشت.

موسی غضنفرآبادی نماینده مردم بم به عنوان مخالف حذف تبصره 21 که مربوط به اجرای فاز هدفمندی یارانه ها در سال 93 می شود اظهار داشت: در قانون برنامه دوم سوم چهارم و پنجم توسعه تاکید شده است که نرخ قیمت ها به قیمت فوب خلیج فارس برسد اما تا حالا این اتفاق نیفتاده است.

وی با بیان اینکه با حذف تبصره 21 قانون هدفمندی یارانه ها متوقف می شود و  45 هزار تومان نیز قطع می شود گفت: با اینکار وابستگی ما به نفت بیشتر خواهد شد.

غضنفرآبادی در ادامه افزود: هرکسی هزینه بالایی دارد باید مبلغ آن را نیز بپردازد، پرمصرف ها یارانه می گیرند هزینه آن را نیز باید بپردازند.

وی با بیان اینکه سالانه 200 هزار میلیارد تومان یارانه می دهیم گفت: اگر این کار متوقف شود دوباره شاهد قاچاق فرآورده های نفتی خواهیم بود.

این نماینده مجلس افزود: در هیچ جای دنیا قیمت سوخت به اندازه ایران پائین نیست در ترکیه هر لیتر بنزین 7 هزار تومان و در افغانستان نیز 5 هزار تومان است لذا حذف تبصره 21 به صلاح نیست.

محمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشر به عنوان موافق حذف تبصره 21 که به اجرای فاز دوم هدفمندی ها در سال 93 مربوط می شود گفت: مخالف محترمی که می گوید قیمت سوخت در کشورهای همسایه این مقدار است آیا به درآمد سالانه این کشورها نیز توجه کرده است.

نماینده مردم بهشهر با بیان اینکه برای اجرای فاز دوم هدفمندی ها باید زمینه لازم فراهم شود گفت: مرحله اول با نواقصی روبرو بود؛ اگر بخواهیم در فاز دوم قیمت حامل های انرژی را دوبرابر کنیم آیا جامعه ای که درحال حاضر به حداقل ها محتاج است توان این افزایش قیمت دو برابری را دارد؟

مقیمی با اشاره به پرداخت سبد کالا به خانوار و مشکلاتی که این طرح ایجاد کرده است گفت: این اقدام دولت حقارت را بر مردم جاری و ساری کرده است.

وی در پایان افزود: برای کسب درآمد 63 هزار میلیارد تومانی که در تبصره 21 آمده باید به قشر محروم جامعه فشار بیاوریم.

براساس این گزارش نماینده دولت به عنوان مخالف حذف تبصره 21 اظهار داشت: از ابتدای تقدیم لایحه بودجه به مجلس نمایندگان اعلام کردند که لایحه یک نقیصه دارد آن هم موضوع هدفمندی یارانه ها است که در لایحه مذکور نیامده است.

نماینده دولت با بیان اینکه دولت قصد داشت مطالعه عمیقی درباه هدفمندی یارانه ها داشته باشد گفت: با اصرار و تذکرات پی در پی نمایندگان دولت تبصره هدفمندی را به مجلس داد .

در این بخش صحبت های نماینده دولت، لاریجانی گفت: مجلس اصراری نداشت بلکه نامه ای از سوی مجلس به دولت نوشته شد و دولت هم لایحه هدفمندی را به مجلس داد که در کمیسیون بررسی شد، این چیز منفی ای نیست.

نماینده دولت در ادامه افزود: بله، دولت پیشنهاد هدفمندی را داد اما قابل کتمان نیست که نمایندگان در مصاحبه های خود بر این موضوع تأکید داشتند.

در ادامه با حضور محمدرضا نوبخت معاون نظارت و برنامه ریزی رئیس جمهور در مجلس ادامه دفاعیات دولت توسط نوبخت انجام گرفت و وی اظهار داشت: کمیسیون های مختلف اعداد متفاوتی را برای هدفمندی پیشنهاد دادند و دولت هر تصمیمی که مجلس بگیرد و هر مصوبه ای که داشته باشد را انجام خواهد داد.

وی تصریح کرد: اگر قرار است قانون اجرا شود و حتی بدون اصلاح قیمت، این تبصره وجودش در لایحه نیازمند است.

وی افزود: با حذف تبصره 21 یک خلأ قانونی ایجاد می شود، دولت معتقد است مثل همه برنامه ها، قانون هدفمندی را نیز باید با توجه به مصوبه مجلس اجرا کند و برای اینکه قانون 93 ناقص اجرا نشود به حذف این تبصره رأی ندهید.

در ادامه محمدرضا کاتب سخنگوی کمیسیون تلفیق، ضمن مخالفت با حذف تبصره 21 گفت: این اولین بار است که قانون هدفمندی به صورت پکیج کامل اجرا می شود یعنی صرفاً ماده 7آن اجرا نمی شود، بلکه ماده 8نیز برای اولین بار با اختصاص 10هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولید اجرا می شود.

در نهایت این پیشنهاد محجوب با مخالفت کمیسیون تلفیق مواجه شد و معاونت نظارت و برنامه ریزی رئیس جمهور نیز با این پیشنهاد مخالفت کرد، در نهایت پیشنهاد حذف تبصره 21 که مربوط به اجرای هدفمندی یارانه ها در سال 93 بود با 59 رأی موافق، 132 رأی مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در مجلس تصویب نشد.

 

 

کد خبر 2228608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha